Slottsbesök
Den här semestern har inte innehållit några längre resor utan den har innehållit små dagstrippar till platser som finns i närheten istället.
 
 
 
 
 
Dagens resa gick till Bjärka Säby och ett litet besök på det nya slottet och dess slottscafé. Det är en vacker omgivning där man kan gå och ströva runt en stund i den lilla parken och ta en liten tur ner mot sjön.
 
 
 
 
 
 
 
Det går även att titta in i några av de rum som finns på slottet och är man riktigt intresserad så finns det guidade turer. Vi valde att bara titta in i de olika rumen och förundras över den storhet och känsla av dignitet som rummen gav. Mörka stora möbler i varje rum, träpaneler på väggarna och stora vävda mattor i dova färger å golven. Det var långt ifrån de varma och ombonade hem som vi eftersträvar idag.
 
 
 
Efter vår egen lilla rundtur både ute och inne passade vi på att fika i det lilla mysiga slottscafét. Det erbjöds både lättare maträtter, smörgåsar och överdådiga kakor. Allt passande för ett slott.
 
 
 
 
 
Vi startade vår fika utomhus då vi ansåg att vädret tillät oss att sitta ute, men vi hann lagom sätta oss ner och njuta en kort stund av omgivningen så började regndropparna falla. Vi valde då att byta sittplatser till de som fanns inomhus, vilket var lika mysig som att sitta ute. 
En härlig blandning av olika sittgrupper samsades i ett och samma rum och lågt till tak och lite murrigt gav det en mysig stämning med de levande ljusen som stod på borden. Cafédelen är inhyst i dnedre delen av slottet, vilket jag tror är där köket och tjänstefolkets avdelning var från början. 
Jag kan varmt rekomendera dig att göra ett besök på Bjärka Säbys nya slott om du någon gång har vägarna förbi. 
 
Ta hand om dig!