Bakluckeloppis

Ikväll tog vi oss en tur till Ydrefors och den bakluckeloppis som anordnas under onsdagar i juli månad. 
Många säljare med mycket varierande utbud. Allt från miniraggsockar och andra klädesplagg till antika väckarklockor och allehanda verktyg, både nytt och begagnat. Ljusstakar i olika modeller, material och ålder, kaffeserviser och udda tallrikar, lego och barbie, ja en salig blandning och något för alla åldrar.
 
Jag är ganska kräsen när jag går på tillställningar som dessa och köper inte för köpandets skull. Jag är oftast ganska kritisk till äkthet och ålder på grejerna och är jag det minsta osäker så avstår jag ett köp, om det inte är så att jag verkligen har fått känslor för den.
Idag blev det måhända ett sådant köp där pris kontra känsla kanske inte stämmer överens, men vad fasen det får i så fall vara så. 
 
 
 
 
 
Jag hittade en härligt blå burk från Hakonbolagets kafferosteri i Västerås som jag inte kunde motstå.
Ni vet den där känslan som uppstår när man lyfter på något och hittar saker under där som fångar ens blick och känslor. Ja då är det bara att "köpe".
Den största anledningen till köpet är nog ändå att det står Hakon på den och då min man heter Håkan och han gillar kaffe så passar det ju ypperligt att den ska få en plats här hemma hos oss. Det står ju liksom på burken.
 
Nästa vecka har min man semester och jag ska nog försöka få med honom på en loppisrunda här i norra Småland. Ni kanske har bra tips på något ställe som vi borde besöka? Snälla skriv gärna då en kommentar här nedan så kanske jag gör ett besök.
 
Ta hand om dig! 

Lite är bättre än inget

Det är ju precis så som man ska tänka när det gäller träning, men så svårt det är! 
Det här året har jag varit skitdålig på att just träna. Har inte haft energin eller suget efter att röra på mig trots att jag vet vilket endorfinpåslag det ger och gör mig till en gladare och mer positiv människa. 
Nu under semestern så här det enbart blivit några promenader och ett par yogapass och absolut inget mer. Jo, en del trädgårdsarbete har det blivit, men där är det mest musklerna som jobbar inte uthålligheten och flåset.
Men ikväll hände det! Jag gav mig fan på att nu SKA jag springa spåret. Jag som har investerat i nya löparskor och träningskläder samt de nya prylarna som jag fick av min man i födelsedagspresent måste ju bara använda dem och ikväll var det helt perfekt löparväder. Sol och en lagom vind som susar i träden. 
I med pluggarna i öronen, på med bra löparmusik och sedan är det bara att köra, ända in i kaklet!
 
 
 
 
Och här sitter jag nu,  med ett knallrött nylle och andan i halsen, men jag gjorde det! Glad, lycklig, nöjd och fylld med energi och endorfin. Precis så som jag visste att det skulle kännas efteråt men av någon anledning förträngt känslan av.
Nu gäller det att se det som ett steg i rätt riktning och få rutin på detta springandet. Jag har bestämt mig för att inte ta löpningen som en tidspress där jag hela tiden tävlar med mig själv att prestera bättre tider varje gång, nej nu skiter jag i det och springer för motionens skull. Spelar ingen roll med sekunder hit eller dit, huvudsaken att jag rör på mig. Lite är bättre än inget alls. Eller hur min älskade man? 
 
Ta hand om dig!

Putte i blåbärsskogen

Här startade dagen väldigt grått och mulet men avslutades med en härligt varm och solig eftermiddag. 
Jag bjöd med hela hemmavarande familjen, då jag är livrädd att gå själv i skogen själv på grund av min totala avsaknad av lokalsinne, för att plocka lite blåbär. Det var iallafall en av två som nappade på inbjudan så jag slapp vara själv. 
 
 
 
 
 
Det finns ganska gott om blåbär men då det har varit så torrt så är de relativt små. Det innebär att det tar ganska lång tid att fylla de burkar som man har med sig.
Men efter en och en halv timme så hade min man och jag lyckats att få ihop tre liter rensade bär som nu ligger i frysen. Jag skulle tro att det kanske blir någon mer cykeltur till skogen den närmsta veckan för att fylla på lite till.
Så nu sitter jag här med så där härligt blålila fingrar och vilar mig en stund och njuter av att ha lekt skogsmulle ett tag! 
 
Ta hand om dig!