Mazarincupcakes med vanilla bean frosting

Ibland kan jag inte låta bli att mixa ihop det bästa av två eller tre världar för att skapa något nytt. Ibland blir det bra och ibland blir det mindre bra. Själv är jag oftast så kritisk så jag tycker att det oftast blir mindre bra, måhända i onödan och att jag är för svårflörtad, och att fråga min man om resultatet vad det gäller det jag har bakat så är han nog för positiv och gillar allt som jag bakar, trots att jag ber honom vara en kritiker av högsta rang. Men han kanske har missförstått det hela vad det innebär.
 
Ja som ni kanske kan gissa så har jag gjort en fusion av olika sorters bakverk för att försöka komma lite framåt i min egen bakning och detta bakverk kan jag säkerligen utveckla ytterligare en del. Men just nu så får den vara som den är och jag kan lova att min man gillade dem och att det slank ner både en och två av de mazarincupcakes som jag bakade i helgen. Då jag kan tycka att den vanliga hederliga glasyren på mazariner kan vara lite för söt och stum så valde jag att satsa på en annan variant av frosting av marängkaraktär. Kletigt men gott!
 
 
 
Mazarincupcakes med vanilla bean frosting 
12 stycken
 
Botten
  • 100 gr smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2½ msk strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 litet ägg
Arbeta samman alla ingredienser till en deg, lättast går det i en matberedare.
Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylen ca 1 timme.
 
Fyllning
  • 225 gr mandelmassa
  • 100 gr rumsvarmt smör
  • 4 ägg
  • ¾ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
Riv mandelmassan fint och blanda den tillsammans med smöret till en smidig massa.
Tillsätt äggen under omrörning.
Vänd ner vetemjöl och bakpulver i smeten och se till att allt blandar sig väl.
 
Placera 12 muffinsformar i en muffinsplåt.
Kavla ut degen till ca 2-3 mm tjocklek.
Ta ut rundlar och klä formarna med degen.
Jag tog ut lite mindre rundlar för att sedan rulla smala remsor som jag sedan tvinnade och klädde kanten med men annars tar du ut så pass stora rundlar att de går upp hela vägen uppför kanten på formen.
Fyll formarna till 2/3 med fyllningen.
Grädda kakorna i nedre delen av ugnen, 200°, i 12-15 minuter.
Låt dem svalna på galler.
 
Vanilla bean frosting
  • 4 äggvitor
  • 2½ dl strösocker
  • ½ vaniljstång, urskrapad
Koka upp vatten i en kastrull.
Blanda äggvitor, strösocker och fröna från vaniljstången i en värmetålig skål.
Placera skålen över det kokande vattnet och vispa tills strösockret har smält.
Ta bort skålen från vattenbadet och vispa med elvisp i 7-8 minuter tills innehållet i skålen har svalnat och blivit en vit fluffig massa.
Bred frostingen på mazarincupcakesen och dekorera eventuellt med strössel.
 
 
Känns som en lite lyxigare kaka som går att variera i dekoration i det oändliga med hjälp av formar, färga in frostingen eller välja ett fint strössel. 
 
 
 
 
 
Kakfat IKEA, muggar (Miss Etoile) julklapp av mina älskade barn och svärdotter , formar Wilton.
 
En påminnelse till er alla därute om morgondagen då det är den 21:e mars och vi ska Rocka sockorna för att visa att olika är bra! Så på med ett omaka par sockor imorgon och bara rocka på!!!
 
Ta hand om dig!

Kommentera här: