Whoop, whoop, whoopies

Varje dag händer saker som man inte alltid kan råda över eller saker som man kan genomföra som är planerade in i minsta detalj och varje grej fungerar felfritt.
Hur vi hanterar dessa olika situationer är väldigt olika. Dels beroende på vilka personligheter vi är men även vilket humör vi är på och vilken sinnesstämning som infinner sig för stunden.
Jag är en person som kan vara lite av en berg-och dalbana, där det ibland går uppåt för att nästa sekund gå rakt ner och ibland är det platt och jämnt, inte ett enda gupp i vägen.
Det är rätt häftigt hur olika man kan vara och vad man är lättpåverkad av sin omgivning hur man själv är. Frottera dig med goda, glada människor så blir du själv glad, har du sura och arga människor omkring dig blir du lätt likadan. Såvida du inte anstränger dig och vill vara helt tvärtemot. Då kan man omvända en hel hoper av människor, bara genom att visa sig glad, arg eller något av alla de olika humör vi har.
Jag tycker att alla ska få vara på det humör som man har för stunden, men man får inte "fastna" i ett humör och göra det till en fasad. Det behöver vara äkta känslor som man visar för de man möter. Det här var ganska jobbigt upplevde jag när jag jobbade inom detaljhandeln där man var tvungen att visa upp ett glatt ansikte, spelade ingen roll om du egentligen var sur eller trött, leendet och den fantastiskt trevliga attityden skulle bara finnas där oavsett vad. Man fick på sätt och vis spela en roll varje dag, oavsett om du hade en arg och sur kund som skällde ut dig för något så var det bara att gilla läget. Det är ganska påfrestande som människa. Jag fixade det då det bara var korta perioder som jag jobbade i affär, men på något sätt så förändrade det mitt sätt att se på dem som jobbar i butiker, jag vet vilket arbete och tålamod det kräver.
 
Något annat som kan vara tålamodsprövande kan vara bakning, beroende på vad man har tänkt sig. Jag kör ibland på lite säkra kort då jag vet med mig att jag är trött och kanske inte har det som krävs för vissa saker. Igår bakade jag whoopies och om du ska baka något men inte har så mycket tålamod så är detta ett perfekt bakverk, eller om du har tänkt att sätta dina barn på att baka något gott. Dessa kan man dekorera hur man vill och de jag bakade fick bli lite påskinspirerade.
 
Vaniljwhoopies med vit chokladfrosting 
Whoppiebottnar ca 20 st
  • 100 gram rumsvarmt smör
  • 1½ dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 ägg
  • 1 dl gräddmjölk
Vispa smör, strösocker och vaniljsocker till en krämig massa.
Blanda vetemjöl, bakpulver och bikarbonat i en bunke.
Rör ner mjölblandningen i smöret.
Knäck i ägget och tillsätt gräddmjölken och rör till en jämn smet.
Spritsa eller klicka ut femkronorsstora klickar på en bakplåtsklädd plåt, tänk på att ha en bra avstånd mellan dem då de flyter ut under gräddningen.
Grädda dem i mitten av ugnen, 175 grader, i ca 10 minuter.
Låt dem svalan på galler.
 
Frosting
  • 200 gram vit choklad
  • 200 gram philadelphiaost
  • godisägg till dekoration
Smält chokladen i vattenbad och låt den svalna.
Rör samman den smälta chokladen och philadelphiaosten till en slät kräm.
Spritsa krämen på undersidan av en kaka och lägg sedan en annan kaka ovanpå.
Dekorera whoopisen på valfritt sätt.
Om du vill kan du smaksätta frostingen med bär, likör eller något annat du tycker är gott. Tänk på att använda färska bär om du väljer att smaksätta med det. Frysta bär avger oftast för mycket vatten och då blir frostingen för blöt och rinnig.
 
I eftermiddag hade vi besök av staren på altanen. Det är ett vårtecken om något! Han satt där och sjöng så vackert. Jag tror att han raggade tjejer, vilket han gjorde helt rätt i tycker jag.
 
Fortsätt att njuta av den underbara kvällen och ta hand om dig!

Rester x2

Måndageftermiddagar och middagsbestyr kan vara ganska angenäma här hemma hos oss. Ibland så tänker vi till lite extra och lagar en söndagsmiddag som räcker även till måndagen. Det är så skönt att komma hem och bara sätta in maten i micron och ett tu tre så är det färdigt. 
Det var precis så som det fungerade hemma hos oss idag, rester till middag, men även lite rester av de kakor och desserter som jag fixade till i helgen. 
Mannen tog med sig Cappuccinokakan som blev över från igår till jobbet, så den försvann lite fort och lätt och vi här hemma kalasade på var sin pannacotta som vi inte orkade till efterrätt igår.
Ett fat fullt av "rester". Bricka från Hemtex och alla andra saker är gammalt, både ärvegods och loppisfynd.
Man skulle kunna tro att vi äter väldigt mycket kakaor här hemma, men mycket av det som jag bakar åker antingen i frysen för de dagar då det inte finns något nybakat och en hel del tar min man med sig till sitt jobb och bjuder sina arbetskamrater på. Ni kan tro att han är populär!
Idag passade jag på att baka lite efter middagen. Jag lovade att jag skulle ta med den traditionella tisdagsfikan som vi har i arbetslaget på jobbet. Vi turas om att ta med fika och nu kändes det som det var min tur. Det är inte riktigt färdigt mitt alster ikväll så det kommer på bloggen imorgon istället.
 
Nu får vi alla fortsätta att njuta av den gråa, regniga och blåsiga måndagskvällen, men som fortfarande är ljus! Jag älskar den här känslan som infinner sig när man ställer om till sommartid, när kvällen fortfarande är ljus och man har tid att njuta av den då bestyren är undanstökade.
 
Var rädd om dig!
 

Söndagsfika och filmvisning

Idag har vi haft en lugn och skön söndag med lite fikabesök av svåger med fru och dotter. Vi har haft en liten privat visning av lite semesterbilder från både Barcelona och Milano. 
Det är inte utan att man längtar tillbaka till solen och värmen i Milano och för att inte tala om shoppingen. Är det en semstershoppingsresa som du är ute efter så kan jag varmt rekomendera en tripp till Milano. Där finns det de fina märkesaffärerna som Prada, Louis Vuitton och de andra fina modehusen, men också shopping för den "vanliga" plånboken som en annan har. Att gå i de fina butikerna är en upplevelse i sig och något som man absolut inte ska missa.
Maten i Italien är fantastisk god och det finns alltid något för alla och efter den sena middagen kan man alltid gå och köpa sig en glass i någon av de mysiga små affärerna som ligger lite varstans. Att köpa sig en glass är ett måste om man reser till Italien!
Jag framför den fantastiska delikatessbutiken Peck i Milano. Här kan du köpa allt från ostar till vin till bakverk till godis och choklad. Allt för en gourmetisk njutning!
Till fikan idag passade jag på att baka en Cappuccinokaka med en fantastiskt god glasyr över. Få ingredienser och lätt att baka, det gillas på en söndag när man inte orkar eller vill lägga ner för mycket tid i köket. Jag trivs faktiskt väldigt bra i köket och är gärna där och grejar med både det ena och det andra, men då vi hade bestämt en tid när de skulle komma så var jag tvungen att vara färdig tills dess.
Något som jag gärna glömmer när jag bakar är att det behövs tid för bröd och bakverk att svalna, men oftast så tittar jag bara på ugnstiden och lägger på lite extra för den tid det tar att vispa ihop smeten.
 
 
Cappuccinokaka 
Botten
  • 200 gram rumsvarmt smör
  • 2 ½ dl strösocker
  • 2 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ½ dl mjölk
  • 2-3 tsk snabbkaffepulver
Rör smör och strösocker pösigt.
Tillsätt äggen ett i taget.
Blanda vetemjöl och bakpulver i en bunke.
Tillsätt mjölblandningen i äggsmeten.
Lös upp kaffepulvret i mjölken och tillsätt det i smeten.
Rör om tills allt har blandat sig väl.
Häll smeten i en rund smord och bröad form.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen, 175 grader, i ca 45 minuter.
Stjälp upp kakan och låt den svalna.
 
Glasyr
  • 75 gram smält smör
  • 2 dl florsocker
  • 1 msk vispgrädde
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk snabbkaffepulver
  • kakao att sikta över kakan
Stöt kaffepulvret tillsammans med vaniljsockret.
Blanda ner smör, florsocker och vispgrädden i kaffepulvret och rör tills det blir  en jämn smet.
Bred smeten över den kalla kakan.
Pudra över kakao över hela kakan.
Avnjut den till en kopp kaffe!
 
 
Så skönt det är när det är ljusare nu på kvällen! För du glömde väl inte bort att ställa om klockan i natt? Nu känns det att det går åt rätt håll och nu saknas bara solen och värmen för att det ska vara på topp. Men jag är inte ororlig, för det kommer så småningom. Men får jag önska så vill jag ha det snart.
 
Nu är det dags för ett litet träningspass för att ge musklerna en omgång. Jag har verkligen fastnat för 7-minutersträningen där jag kan välja om det räcker med en omgång eller om jag ska köra två. Hur det blir ikväll återstår att se.
 
Var rädd om dig!